Voor Impact Plek Apeldoorn werd Patrick van Gurp geïnterviewd door Angelique van Lieshout

Met zijn concept “The Jungle Warrior” is het de Apeldoornse ondernemer Patrick van Gurp gelukt om dans , zijn grootste passie , in te zetten voor het behoud van het regenwoud en de dieren die daar in leven.

Als geadopteerde zoon van Nederlandse ouders liggen zijn roots in Indonesië. “ Dat betekent niet dat je dan  automatisch goed indonesisch kunt koken”, zegt Patrick, maar toen hij terugkeerde naar Sumatra en naar de regenwouden aldaar, voelde hij wel een hele sterke connectie.

Ooit begon hij zijn loopbaan met een ICT opleiding, want in die branche kon je immers goed je brood verdienen. Maar dat liep toch nooit echt lekker.  Hij zocht een andere functie binnen de ICT wereld, en besefte langzaam maar zeker , dat er iets anders was dat hem trok; dans!

Hij maakte een grote stap door te kiezen voor de dans als werkveld.  Hij had een eigen breakdance dansgroep Come Correct en schopte het zelfs tot de finale van Holland Got Talent (in 2011). Meerdere jaren verdiende hij hiermee zijn geld en dat ging prima, totdat zijn eerste kind werd geboren. Het touren en veel van huis zijn was geen toffe combinatie met een baby en dus stopte hij met dans en legde hij zich toe op video maken, iets wat hij bij zijn dansprojecten ook al deed. Hij maakte trouwreportages en later veel bedrijfsvideo’s. In 2017 richtte hij samen met twee compagnons “Creating Heroes” op, een marketing/reclamebureau dat  werkt voor bedrijven en organisaties die positieve impact willen maken. Na enkele jaren kwam het inzicht;  ik wil niet alleen vanaf de zijlijn anderen helpen met een “Hero”te zijn; Ik wil zélf een Hero zijn die een positieve impact heeft op de samenleving. Hij ging op zoek naar zijn missie en vond hem! 

Met dans, beweging en spel als middel, vraagt hij aandacht voor de regenwouden op de wereld en specifiek in Indonesië.  Door onder andere houtkap, winning van palmolie en verbouw van soya   verliezen de regenwouden steeds meer terrein. Deze longen van onze aarde, die het huis zijn van vele bijzondere dieren, worden door ons toedoen vernietigd met alle gevolgen van dien.

Nu is Patrick geen activist, maar wel een kunstenaar die mensen in hun hart wil raken, ze op een speelse en creatieve manier bewust wil maken van wat er ver van hun bed aan de hand is. Ook volwassenen wil hij met spel en dans bereiken, want  “we stoppen niet met spelen omdat we oud worden; we worden oud omdat we gestopt zijn met spelen!”

Patrick biedt programma’s aan voor jong en oud en heeft voor basisscholen een voorstelling met een educatief programma.  Hij staat in de startblokken van zijn impactonderneming en wie weet  is hij over 20 jaar eigenaar van een Dome met een heus junglepark eronder.   Een biologisch educatie centrum 4.0, waar iedereen kennis kan maken met de  schoonheid, schatten en mysteries van het regenwoud.

Patrick is bereikbaar op emailadres: patrick@junglewarrior.nl